Támogassa adója 1%-val a Csodalámpa Alapítványt  

 

Tisztelt Csodalámpa-támogatónk!

 

 

 

Reméljük, hogy jól van a családjával együtt!

Csupán néhány percnyi segítséget kérünk!
Most igazán nagy szükségünk van az Ön aktivitására és a támogatására!

Kérjük, rendelkezzen a felajánlható 1%-ával a beteg gyerekek megsegítéséért, s kérje erre a barátait, ismerőseit is, akkor is, ha a NAV elkészítette Önnek a bevallását.

Adószám: 18248670-1-43
Letölthető rendelkező nyilatkozat

Megmutatjuk, hol és miként tud rendelkezni, csupán néhány kattintás:
Hogyan kell rendelkezni az szja 1%-áról - lépésről lépésre

 

 

A Pro Voluntaris díjas Csodalámpa Alapítvány 2003-as indulása óta eltelt 17 évben már több, mint 4000 beteg gyermek kívánságát teljesítette országosan működő szervezetként és mintegy 150 önkéntes alkotta kívánságteljesítő hálózattal. Az alapítvány célja ezzel az, hogy egy-egy életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek elfeledkezhessen a kórházról, a kezelésekről, a teljesült kívánságok csodás élménye a gyermek életét örömtelibbé, s legalább átmenetileg gondtalanabbá tegye, ezáltal pedig erősítse a gyermek és családja gyógyulásba vetett hitét, valamint reményét.

A 2020-as év sajátosságai nagyon megnehezítették az alapítvány munkáját is. A kórházakban az elrendelt zárlat miatt nem, vagy csak korlátozottan lehetett elérni a gyerekeket, a családok helyzete is sokkal nehezebb, a gyerekek még jobban elszigetelődnek, így az alapítvány munkájára még inkább szükség lett és van! Önkénteseink nagy része (60%-a) egészségügyi dolgozó, így leterheltségük miatt kevesebb önkéntes segítséget tudtak nyújtani az alapítványnak. A karantén a támogatóinkkal történő kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást is nehezítette, így tavaly hosszú ideig az elmaradt támogatásokat a 17 év alatt hasonló eshetőségre félretett tartalékainkból finanszíroztuk, a vírushelyzet miatt elhalasztott élmény jellegű kívánságok is reményeink szerint a 2021-es évben, legkorábban valószínűleg ősszel valósulhatnak csak meg, mindez plusz erőforrást igényel. Számunkra azonban öröm, hogy mindezen nehézségek ellenére több mint 220 gyermek kívánsága teljesülhetett 2020-ban!

Az 1%-os rendelkezések az alapítvány bevételi forrásainak kb. 20%-át adják, így kiemelkedően fontos része gazdálkodásunknak. Íly módon nagyon számítunk a magánszemélyek rendelkezéseire, melyek segítségével folytathatjuk missziónkat, vagyis, hogy még több nagybeteg gyermeknek váltsuk valóra kívánságát.

1 %-os kampányunkban törekszünk a társadalmi célú, támogatott megjelenésekre, másrészt segítőink ajánlásával igyekszünk kapcsolatba kerülni cégek HR osztályaival. Mindössze azt kérjük a cégvezetéstől, amennyiben tudnak azonosulni célkitűzésünkkel, ajánljanak minket dolgozóiknak. Természetesen tudjuk, hogy mindenki maga dönt arról, kit támogat, de nagyon sokan nem tudják, így szívesen hallanak ajánlásokat, hiszen az adományozás iránti szándék bennük van.

A rendelkezés megkönnyítésére az alábbiakat készítettük össze:

  1. Útmutató kisfilmet:

Hogyan kell rendelkezni az 1 %-ról - lépésről, lépésre

  1. Plakátot, mely kifüggesztésre kerülhet az irodák közös helységeiben (csatolva)
  2. 24 oldalas bemutatkozó kisfüzetünket Bemutatkozó kisfüzet
  3. 2020-as évre vonatkozó rendelkező nyilatkozatot

Rendelkező nyilatkozat

  1. Ügyfélkapu nélküli online beküldés lehetősége:

Online beküldés ügyfélkapu nélkül

 

Kérésükre minden anyagot nyomtatva is el tudunk küldeni, ha ezt az igényüket jelzik felénk a patzauer.eva@csodalampa.hu címre a kért mennyiségek megjelölésével.

A kívánságteljesítésekről és a gazdálkodásunkról honlapunkon a www.csodalampa.hu  oldalon találnak információkat, ahol éves beszámolóink, valamint a PriceWaterhouseCoopers könyvvizsgálói jelentései teljes terjedelemben olvashatóak.  ITT

Köszönjük segítségét és támogatását!

 

Patzauer Éva                                         Szilvágyi Erzsébet

Pro Voluntarius díjas                           Pro Voluntarius díjas

Csodalámpa Alapítvány                      Csodalámpa Alapítvány

Ügyvezető                                              Kommunikációs és marketing vezető

Székhely: H-1125 Budapest, Alsó-svábhegyi út 11.

Iroda: H-1095 Budapest, Soroksári út 26.

Postacím: 1453 Budapest 92., Pf. 5.

Mobil: +36-20-463-7144

E-mail: patzauer.eva@csodalampa.hu  marketing@csodalampa.hu