Hallott már a Millió lépés az életért kihívásról?

A program célja, hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: az EGÉSZSÉGÉRT!

Egy társadalmi célú közösségi aktivitásról és egészség kampányról van szó, amely a rendszeres mozgás népszerűsítésén keresztül megismerteti a résztvevőkkel a szervátültetés történetét és szervátültetésen átesett emberek életét. A program adománygyűjtéssel is társul a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítésére, valamint a betegedukációs és egészséges életmódot oktató programjaink támogatására.

Időtartama: Augusztus 23-ától, a Tokiói Paralimpia kezdetével egy időben, október 30-ig.

 

Kihívó: Berente Judit, az év veseátültetett parasportolója.

A rendszeres mozgás nemcsak az egészség megőrzésében segít, hanem számos krónikus betegség állapotát is javítja. Én 25 éve élek az új vesémmel, és ennek egyik titka a rendszeres testmozgás. Én, és a velem tartó szervátültetettek kihívlak most egy 10 hetes virtuális utazásra. Ezalatt sok mindent megtudhatsz a vesédről, arról a nélkülözhetetlen hétköznapi munkásról, amire oly keveset figyelünk. Időutazáson vehetsz részt a szervátültetés történetében, hogy megtudd, hogyan jött létre az a csoda, aminek köszönhetően most itt vagyok és versenyre hívhatlak. Megismerheted a szervátültetettek életét miközben egyre sportosabb és edzettebb leszel. 10 hét alatt ez neked is sikerülhet!

 

Szakaszok és kihívások:

A 10 hetes program 10 szakaszból áll. Egy szakasz pedig pontosan egy hétig, hétfőtől vasárnapig. Minden szakasznak lesz egy kihívó csapata, és minden héten 10 korszakalkotó történetet és történelmi helyszínt lehet majd megismerni a szervátültetéssel kapcsolatban.

Minden héten új történelmi helyszínről (pl. Róma, Bécs, Lyon, Kampen, Boston, Szeged, Budapest) indul a verseny. Minden mozgást lépéssé és valós távolsággá alakítunk, így a résztvevők virtuálisan gyűjthetik majd a kilométereket, az így megtett képzeletbeli útjukat pedig térképen követhetik. A programban való részvétel egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehetséges.

 

Regisztrációra a milliolepes.hu weboldalon keresztül van lehetőség. A regisztráció ingyenes, de lehetőség van a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítését támogatni különböző összegekkel (Arany fokozat: 50.000 Ft, Ezüst fokozat: 25.000 Ft, Bronz fokozat: 10.000 Ft).

 

Néhány érdekes tény a veseátültetésről:

 

A kihíváson részt vesz Venyercsán László, támogatott sportolónk, világbajnok szervátültetett atléta is. Az Óz a nagy varázsló nevű csapattal neveztek, amiben Dr. Perner Ferenc professzor által műtött szervátültetettek neveztek és maga a Professzor Úr is. Az ő kiváló szakmai munkásságáról egy későbbi hírlevélben írunk majd.

 

Szeretne részt venni a kihíváson?

Még nem késő! Hetente új feladatokkal tehet egészsége megóvásának érdekében!

Regisztráció és további információ a https://www.milliolepes.hu/ oldalon.