Díjat kapott a Csodalámpa Alapítvány

A Nemzeti Önkéntes Stratégia meghatározott intézkedési tervével összhangban az önkéntes tevékenység társadalmi elismerése céljából az Emberi Erőforrások Minisztériuma megalapította a Pro Voluntarius díjat.  A díj az önkéntesség, a közjó ellátása, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény, tevékenység elismerésére, valamint azok számára adományozható, akik közösségszervező munkájukkal kiemelkedőt alkottak, munkájukkal a civil szervezetek, az adományozás kultúrájának fejlődését elősegítették vagy más módon támogatták.

A díj természetes személyeknek, önkormányzati, egyházi vagy civil szervezeteknek, közintézményeknek adományozható. A díj átadására az Önkéntesek Nemzetközi Napja (december 5.) vagy egyéb kiemelkedő szakmai esemény alkalmából kerül sor. Az első átadóra 2013-ban került sor.

A 2019-es díjazottak:

A Re-Formáló Egyesület és a Csodalámpa Alapítvány mellett Balázs János zongoraművész, akit Balog Zoltán református lelkész, az emberi erőforrások volt minisztere méltatott, illetve Katus Attila tanácsadó, személyedző.

Forrás:

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/csalad-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/pal-ferenc-es-novak-peter-kapta-a-magyar-fiatalokert-dijat